7 Kasım 2014 Cuma

Aladatma Sonucu Boşanma

Aldatma eşlerin evlilik birliği içerisinde birbirine olan sadakat yükümlülüğü kapsamındadır. Evlilik birliği içerisinde aldatma gibi bir durum ile karşılaşmış kişiler açısından aldatma eylemi, güven sarsıcı davranış kapsamındadır ve bireyler bu durumu gerekçe göstererek boşanma davası açabilmektedirler. Medeni Kanun bireylerin boşanabilmeleri için haklı nedene sahip olması gerektiğine değinmektedir. Aldatma sonucu boşanma davası açacak bireyler açısından aldatma haklı boşanma sebebi sayılmaktadır.
Aldatma sonucu boşanma sıklıkla karşılaşılan boşanma nedenleri arasındadır.  Aldatma sonucu boşanma davası açacak olan kişiler açısından aldatma eyleminin kanıtlanması şartı bulunmamaktadır. Daha önceki Yargıtay kararları incelendiğinde aldatmaya şüphe oluşturan durumlarında güven sarsıcı davranış kapsamında kabul edildiği görülmektedir. Aldatmaya şüphe oluşturacak davranışlara örnek vermek gerekirse; eşlerden birisinin diğer eş evde yokken eve meşru bir durum olmadan başkasını alması verilebilir. Burada meşru bir durumdan kasıt örneğin çocuğun hastalanması durumunda eve doktorun gelmesidir.
Özellikle son yıllarda aldatma sonucu boşanma gerçekleştirilmiş boşanma davalarında eşlerin internet üzerinden başkaları ile mesajlaşması, internette başkaları ile iletişime geçmesi, fotoğraf video paylaşımları gibi durumlar sıklıkla görülmektedir.
Aldatma sonucu boşanma davası açacak olan bireyler aldatma durumunu farklı şekillerde kanıtlayabilmektedir. İnternet yazışmaları, Facebook mesajları, telefon görüşmeleri, SMS kayıtları, otel kayıtları, kredi kartı harcamaları gibi unsurlar eşler tarafından aldatma sonucu boşanma davalarında delil olarak sunabilmektedir.
Aldatma sonucu boşanma davası açacak olan kişilerin bu süreçte boşanma avukatı tarafından alacakları uzman hukukçu desteği eşlerin boşanma taleplerinin en sağlıklı şekilde yerine getirilmesi adına önemlidir. Boşanma avukatı tarafından alınacak olan deste sayesinde bireyler en kısa süre içerisinde boşanabileceği gibi boşanma sonrası yaşayabilecekleri bir hak kaybının da önüne geçeceklerdir.
Aldatma sonucu boşanma gerçekleştirecek olan bireyler açısından boşanma süreci çoğu zaman yıpratıcı bir süreç olmaktadır. Bu nedenle aldatılan kişi en kısa sürede boşanmak istemenin yanı sıra aldatma eylemin gerçekleştiği üçüncü kişiye de tazminat davası açmak isteyebilmektedir. Aldatma sonucu boşanma davası açacak olan kişi aldatma eyleminin gerçekleştiği üçüncü kişiye karşı tazminat davası açılabilmesi de mümkün olmaktadır.
http://bosanmadavam.com/aldatma-sonucu-bosanma/.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder